بیان صریح دغدغه مشکلات بخش کشاورزی در نشست با رییس جمهور
سلحشور : نرخهای دستوری و قوانین خلق الساعه، تولیدکنندگان را با مشکلات جدی مواجه کرده است
جمعی از فعالان اقتصادی خراسان رضوی در بخشهای صنعت، معدن و کشاورزی در نشستی با مسعود پزشکیان، رییس جمهوری اسلامی ایران مهمترین مشکلات خود را در حوزه ناترازی برق، کمبود آب، نرخهای دستوری و رفع تعهد ارزی عنوان کردند و رفع آنها از سوی دولت را خواستار شدند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در این نشست که روز سهشنبه 13 شهریور ماه برگزار شد ، با اشاره به این که دولت چهاردهم کار خود را در شرایط دشوار اقتصادی کشور آغاز نموده و از این حیث باید راهبردهای خود را بر اصلاح زیربنایی بعضی امور متمرکز سازد عنوان کرد: از عمده چالشهایی که امروز اقتصاد ما را تهدید میکند و مسیر توسعه آن را دشوار میسازد پیشی گرفتن نرخ استهلاک سرمایه از رشد سرمایهگذاری است.
وی گفت: ایران کشوری با ظرفیتها و توانمندیهای پُرشمار است. اما متأسفانه، در بودجههای سالانه و برنامههای توسعه، بخش قابل توجهی از منابع مالی به ردیفهایی اختصاص مییابد که هیچ آثار فرهنگی یا اقتصادی بر زندگی شهروندان ندارد و یا گاه فاقد فوریت هستند و این در حالی است که بسیاری از این منابع میتوانند به توسعه، سرمایهگذاری، عمران و آبادی کشور اختصاص یابند.
توکلیزاده افزود: ضرورت دارد تا بودجههای غیرضروری با هدف تأمین رفاه عمومی و گرهگشایی از مشکلات اقتصادی کشور بازنگری شوند و به سرمایه گذاری عمرانی و توسعه ای اختصاص یابند.
کاهش کیفیت خاک و نرخهای دستوری در خراسان رضوی
رییس کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی و رئیس گروه توسعه اقتصادی گهر نیز در این نشست گفت: این استان به واسطه اقلیم مناسبی که دارد، یکی از قطبهای کشاورزی کشور است که یک میلیون هکتار زمین زیر کشت در حوزه زراعی و باغی دارد.
احمد سلحشور افزود: خراسان رضوی همچنین به ترتیب رتبه های دوم و سوم را در حوزه تولیدات باغی و زراعی دارد، همچنین رتبه نخست در تولید خربزه و آلو و رتبه دوم کشور را در حوزه تولید چغندرقند دارد و امید است که رتبه نخست تولید پسته را در سالهای آینده از آن خود کند.
وی اضافه کرد: سهم بخش کشاورزی خراسان رضوی از کل ارزش افزوده کشور ۶.۹ درصد است و با سهم تقریبی ۴۰ درصد از کل ارزش تولید ناخالص داخلی به عنوان یکی از پایههای اقتصادی و حیاتی مطرح است اما با چالشهای متعدد در حوزه کشاورزی مواجه است.
سلحشور، نرخ های دستوری در حوزه کشاورزی را نیز مانند بخشهای دیگر اقتصاد به عنوان یک معضل بزرگ دانست و گفت: نرخهای دستوری در کنار قوانین خلق الساعه، تولیدکنندگان بخش کشاورزی را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
وی به واردات نهادههای تولید به ویژه حوزه دامی و کنجاله اشاره کرد و افزود: اخیرا وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است، افرادی که پارسال ثبت سفارش برای واردات کنجاله کرده اند هم اینک با بخشنامه وزارت در خصوص خرید دانههای روغنی، متحمل خسارت زیادی می شوند ضمن این که دولت قیمت تمام شده برای دانه های روغنی در نظر نگرفته است.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: شوری ۴۰ درصدی خاک کشاورزی که نتیجه خشکسالی و کم آبی در خراسان رضوی است و کیفیت خاک در این استان را کاهش داده است، همچنین هدررفت ۷۰ درصد از آب در مسیر انتقال آن از منابع به اراضی کشاورزی از دیگر مشکلات بخش کشاورزی استان است.
سلحشور به بحث آب مجازی اشاره کرد و گفت: کشت هندوانه در استانی مانند خراسان رضوی به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد، باید الگوی کشت اصلاح شود و در کنار آن عدم گسترش خصوصی سازی از موضوعات مهم دیگر بخش کشاورزی استان است که باید برای آن تدبیر ویژه اتخاذ کرد.
وی قطعی برق را چالش مهم دیگر بخش کشاورزی خراسان رضوی دانست و افزود: امسال به دلیل قطعی برق با ۴۰ درصد پوسیدگی پسته های تولیدی مزارع در استان مواجه شدیم.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: تورم، کمر کشاورز را شکسته است و دولت برای عدم نقدینگی و سیاستهای انقباضی هیچ اعتباری از سوی بانکها به کشاورزان اختصاص نداده است.
دیدگاهی یافت نشد